mandag den 2. maj 2016

Historien bag

Det hele startede på Randers Bibliotek i vinterferien 2016. Inspireret af det internationale readathon forsøgte vi os med et lokalt event for unge mellem 13 og 20.

14 unge mellem 13 og 16 år deltog og læste næsten non-stop fra middag torsdag til middag fredag, kun afbrudt af fællesspisning, nogle få små events og et midnatsløb i blandt andet bibliotekets magasin. Enkelte sneg sig også til en eller to timers søvn, da hovedet blev for tungt.

Der er noget helt særligt ved at læse i 24 timer, og det bliver kun endnu mere specielt af at sidde på biblioteket langt efter lukketid og have det hele for sig selv. Det er den perfekte blanding af hygge og det mystiske, næsten uhyggelige, og godt hjulpet på vej med puder, varme tæpper, slik, chips og sodavand var stemningen i top. Opdatereringer på de sociale medier fik hashtag #readathonrandersbib16.

Arrangementet var en stor succes, og det lykkedes de unge at læse hele 44 bøger tilsammen – mere end 9.170 sider. De mødtes som stort set fremmede og gik derfra med nye venner og bekendte – og et helt nyt syn på, hvad biblioteket også kan bruges til.


Læs den fulde artikel på Del din viden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar